Sesungguhnya agama (yang benar dan diredai) di sisi Allah ialah islam dan orang-orang (Yahudi dan Nasrani) yang diberikan Kitab itu tidak berselisih (mengenai agama islam dan enggan menerimanya) melainkan setelah sampai kepada mereka pengetahuan yang sah tentang kebenarannya; (perselisihan itu pula) semata-mata kerana hasad dengki yang ada dalam kalangan mereka dan (ingatlah), sesiapa yang kufur ingkar akan ayat-ayat keterangan Allah, maka sesungguhnya Allah Amat segera hitungan hisabNya. [Surah Ali Imraan: Ayat19]

Rakan Iban Muslim

16 Mei 2009

SELAMAT HARI GURU

SELAMAT HARI GURU DIUCAPKAN KEPADA SELURUH WARGA PENDIDIK SAMA ADA YANG ADA DI SEKOLAH, KOLEJ, UNIVERSITI, MADRASAH, PONDOK, DAN GURU-GURU DI MASJID/SURAU SAMA ADA YANG MASIH BERKHIDMAT MAHUPUN YANG SUDAH PENCEN.
KEPADA SELURUH PENDIDIK DI SELURUH PELUSUK NEGARA MAHUPUN DUNIA, KERJA SEBAGAI PENDIDIK INI AMAT PENTING DALAM USAHA MENCORAK DIRI SEORANG MANUSIA MENGIKUT ACUAN PENDIDIKAN.
TIDAK KIRA SIAPA PUN KITA...MENJADI SEPERTI HARI INI BERMULA DARIPADA DIDIKAN SEORANG GURU (DENGAN IZIN ALLAH).
MAKA, KENANGLAH JASA GURU WALAU HEBAT MANA PUN KITA.
KEPADA GURU-GURU...TERUSKAN TUGAS MURNI ANDA. AMANAH INI AMAT BESAR. BETUL DIDIKAN KITA, SEMPURNALAH MURID KITA. SILAP DIDIKAN KITA, TERCALARLAH MASA DEPAN ANAK MURID KITA.
SELAMAT HARI GURU.