Sesungguhnya agama (yang benar dan diredai) di sisi Allah ialah islam dan orang-orang (Yahudi dan Nasrani) yang diberikan Kitab itu tidak berselisih (mengenai agama islam dan enggan menerimanya) melainkan setelah sampai kepada mereka pengetahuan yang sah tentang kebenarannya; (perselisihan itu pula) semata-mata kerana hasad dengki yang ada dalam kalangan mereka dan (ingatlah), sesiapa yang kufur ingkar akan ayat-ayat keterangan Allah, maka sesungguhnya Allah Amat segera hitungan hisabNya. [Surah Ali Imraan: Ayat19]

Rakan Iban Muslim

30 Julai 2009

Makan di Restoran Cina Muslim, Shah Alam

Ini adalah malam terakhir siri kursus di Shah Alam. InsyaAllah esok boleh balik rumah. Malam ni makan di Restoren Cina Muslim di Shah Alam bersebelahan dengan Shah Alam Specialist Hospital, Seksyen 19.Menu malam ini terdiri daripada Air Tembikai Longan. Emm...alhamdulillah, sedap.


Menu ini namanya Hokkien Mee. Sedap. Hasilnya, tengok gambar di bawah...Bukan ada syer...tapi alhamdulillah, memuaskan. Semasa saya dan rakan-rakan sampai, kedai makan ini penuh dengan pelanggan, lebih kurang 80 orang. Servis cepat. 15 minit insyaAllah dapat makan. Sesuai untuk bawa keluarga. Pelbagai jenis masakan ala-cina terhidang di sini. Selamat menjamu selera.
Semalam datang dah...malam ini datang lagi... : )