Sesungguhnya agama (yang benar dan diredai) di sisi Allah ialah islam dan orang-orang (Yahudi dan Nasrani) yang diberikan Kitab itu tidak berselisih (mengenai agama islam dan enggan menerimanya) melainkan setelah sampai kepada mereka pengetahuan yang sah tentang kebenarannya; (perselisihan itu pula) semata-mata kerana hasad dengki yang ada dalam kalangan mereka dan (ingatlah), sesiapa yang kufur ingkar akan ayat-ayat keterangan Allah, maka sesungguhnya Allah Amat segera hitungan hisabNya. [Surah Ali Imraan: Ayat19]

Rakan Iban Muslim

18 Julai 2009

Israel mengaku sengaja membunuh orang awam di Gaza
Hamas berkata bahawa pengakuan daripada askar Israel (IOF) kepada organisasi Israel Breaking the Silence merupakan keterangan yang jelas dimana askar-askar IOF telah melakukan jenayah perang semasa peperangan terbaharu di Semenanjung Gaza.

Jurucakap Hamas, Dr Sami Abu Zuhri dalam satu siaran akhbar berkata askar-askar itu telah mengaku dengan sengaja mensasarkan orang awam, menggunakan mereka sebagai perisai manusia, melepaskan tembakan bertubi-tubi dan memusnahkan rumah-rumah tanpa sebarang justifikasi.

Pengakuan itu katanya berjaya menolak kenyataan Israel yang menafikan mereka bertanggungjawab atas jenayah-jenayah perang yang dilakukan di Gaza.

Source/Sumber:http://www.palestine-info.co.uk/en/